Utopia in elk geval tot zomer 2017 op SBS 6

De realityshow Utopia blijft in elk geval nog de rest van dit tv-seizoen, dus tot de zomer van 2017, te zien op SBS 6. Dat vertelt producent John de Mol in een interview met Nu.nl. Utopia trekt zo’n half miljoen kijkers. “De wet van commerciële televisie is inmiddels algemeen bekend: zolang de kijker het wil zien blijft SBS het uitzenden en wij het maken. De resultaten, de cijfers en de marktaandelen zijn nog steeds van zo’n marge dat SBS zegt: we willen er nog geen afscheid van nemen.

Vandaag is Utopia precies duizend dagen oud. In die duizend dagen zijn er ook al buitenlandse versies gemaakt, zoals in China en Turkije.

In Duitsland en de Verenigde Staten mislukte Utopia jammerlijk. Of hij daarvan baalde? “Balen is nog een understatement. Ik baal er niet van, ik ben er een maand doodziek van. Dat is doodzonde.”

De Mol denkt dat Utopia zowel in Duitsland als de VS mislukte vanwege het uitzendschema: de Duitse versie was elke dag een uur te zien, de Amerikaanse versie wekelijks een uur. “In Nederland hebben we dus eigenlijk meteen precies de goede manier gevonden om dit te doen. Elke dag, in de vooravond om 19.30 uur een half uur Utopia.

Momenteel werkt De Mol aan nóg een realityshow. “We hebben al een aantal ideeën klaarliggen voor het moment dat Utopia zou stoppen, daar zijn we continue voor aan het werk.”

Het zou zelfs kunnen dat er twee realityprogramma’s naast elkaar worden uitgezonden. Zolang ze qua gevoel maar heel anders zijn, er moet niet een kopie van Utopia naast of na komen.

Foto: TV Beelden

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen