Super Freek Show eigenlijk bedoeld voor NPO 3

Foto: RTLHet was in eerste instantie helemaal niet de bedoeling dat De Super Freek Show op NPO 1 zou worden uitgezonden. Dat vertelt presentator Freek Vonk in een interview met VARAgids. Eigenlijk dacht Vonk aan NPO 3, waar hij al jaren te zien is met kindertelevisie. “Omdat er nu geen dierenquiz zoals Waku Waku meer op televisie was, bedacht ik dit programma als een kleine show voor NPO 3. Dat idee hebben we voorgesteld bij BNN-VARA en die vonden het zo leuk dat ze het graag op NPO 1 wilden.

NPO 1 gaf het programma gelijk een droomtijdslot: prime time op zaterdagavond. Hij hoopt een traditie neer te zetten, zoals hij die vroeger zelf kende. “Ik weet nog dat ik toen ik klein was ik op mocht blijven om naar Waku Waku te kijken en dat vond ik toen fantastisch.

Er is kritiek van NPO 1-kijkers, omdat het programma wat kinderlijk zou zijn. “Het is een familieprogramma voor kinderen, tieners, ouders en grootouders. En in wezen doe ik niet anders dan wanneer ik in de Heineken Music Hall sta of door de jungle loop voor Freeks Wilde Wereld“, zegt hij in het televisieblad (via Blendle).

Ik vertel over mijn passie, ga zo nu en dan wat dieper op een onderwerp in en behandel daarna weer iets speciaal voor kinderen. Zo is het voor iedereen leuk.

Foto: Annemieke van der Togt/VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen