Ruud de Wild wil minder hits draaien op Radio 2

Ruud de Wild wil in zijn nieuwe middagspitsshow op Radio 2 minder hits gaan draaien dan hij deed op Radio 538. Dat vertelt de dj in een interview op de KRO-NCRV-site. De Wild is vanaf januari elke werkdag van 16 tot 18 uur te horen op de publieke radiozender. “Ik kom van de publieke omroep, dus dat voelt niet gek. Ik heb bij Radio 2 het gevoel dat je daar niet opgejaagd wordt dat er wééer een hit moet komen en wéér een hit. Ik denk wel dat er iets meer vrijheid is en dat werkt voor mij wel.

Bij Radio 538 was het programma van De Wild wél doorspekt met grote hits. Niet alleen de muziekkeuze zal anders zijn, maar ook de toon, zegt de dj. “Ik heb wel het idee dat wat ik bij 3FM achter heb gelaten, dat ik dat bij 2FM nu weer heb.”

De Wild wil mensen op een leuke manier informeren. “Het ideale programma moet een mix van nieuws, muziek en entertainment zijn. Geen bulderlach, maar tongue-in-cheek. Je moet vermaakt worden, het moet niet belerend zijn, maar wel op de hoogte worden gebracht.”

Er mag wel gelachen worden. Nieuws met een lach mag. En interviews moeten eigenlijk gewoon goede gesprekken zijn. Ik ben liever benieuwd, dan dat ik een goede interviewer nadoe.

Ik heb maar één wens en dat is dat mensen in de auto blijven zitten tot het item is afgelopen. Dan komt mijn droom uit.”

Lees ook: ‘Radio 2-show Ruud de Wild geen kopie van 538-show’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen