Ruud de Wild vanaf januari elke middag op Radio 2

Ruud de Wild is vanaf januari 2017 elke middag tussen 16 en 18 uur te horen met een radioshow op Radio 2. Dat bevestigt KRO-NCRV vandaag, nadat het nieuws gisteren al uitlekte via De Telegraaf. Bijna twee jaar na zijn gedwongen vertrek bij Radio 538 keert De Wild daarmee terug tijdens de middagspits. “Ik heb de afgelopen tijd tegen mijzelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken.

De Wild wil iets nieuws neerzetten. “Ik heb ook al mijn aantekeningen en ideeën over radiomaken, die ik in de afgelopen jaren had genoteerd, weggegooid. Van scratch af aan begin ik weer. Met radio die je bijpraat, je vermaakt, die je wilt luisteren. Ik heb, na enkele jaren afwezigheid bij de publieke omroep, ontzettend veel zin in dit radio-avontuur bij KRO-NCRV.

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV, is ook enthousiast. “Ruud is een van de meest veelzijdige en getalenteerde radiomakers in ons land. Hij was al ruim een jaar bij KRO-NCRV betrokken bij ons online project No Limits Network. Hier zette hij zich in om radio te maken met jongeren die beperkt zijn maar zich niet beperkt voelen. Dit smaakte voor beide partijen naar meer. Ik ben er trots op dat we Ruud nu ook voor KRO-NCRV op NPO Radio 2 mogen verwelkomen.

De Wild komt in de plaats van Wouter van der Goes. Hij verhuist met zijn programma naar het tijdstip 18 tot 20 uur.

Foto: KRO/NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen