‘Ruud de Wild naar Radio 2 voor het geld’

Ruud de Wild stapt mede over van BNR Nieuwsradio naar Radio 2 voor het geld. Dat denkt Vincent Bijlo, radiorecensent van het AD, schrijft hij vandaag in de krant. Zelf stelt De Wild dat hij het draaien van muziek mist en dat presenteren op een nieuwszender toch iets anders is, maar Bijlo denkt dat geld ook een rol speelt. “Ik denk dat hij van alles toch het meeste het geld mist. Hij gaat naar NPO Radio 2, ons belastinggeld biedt hem een veel hoger salaris dan het arme, gesponsorde BNR.”

De Wild gaat nog een maand verder op BNR en stopt dan na slechts acht weken. “BNR heeft dus een behoorlijke kat in de zak gekocht. Zonde van de billboards en jammer voor het programma, de toon is goed“, zegt Bijlo.

De Wilds BNR-programma Ask Me Anything is namelijk best goed, vindt hij. “Eindelijk hoor je een interviewer die, net als wij, ook niet van alles tot in de kleinste details op de hoogte is.”

Bij BNR wist De Wild op geheel eigen wijze bijvoorbeeld over oorlogsmisdadigers te praten. “Maar uiteindelijk kondigt Ruud toch liever Notorious BIG Ft. Puff Daddy aan“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Het is niet bekend of De Wild bij KRO-NCRV boven of onder de salarisnorm gaat verdienen.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen