RTL Boulevard niet in de bres voor Rick Brandsteder

RTL Boulevard is dinsdagavond niet in de bres gesprongen voor RTL 5-presentator Rick Brandsteder, die door de rechter is veroordeeld tot een geldboete en een voorwaardelijke celstraf van een week voor uitgaansgeweld. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De presentatoren vinden het erg dom van hun RTL-collega. “Dit is nooit goed te praten. Je moet jezelf beter in de hand houden. Het heeft volgens mij ook te maken met het feit of je te veel gedronken“, zei John van den Heuvel.

Van den Heuvel denkt dat Brandsteder te veel alcohol had gedronken. “Op het moment dat je een biertje op hebt, kan de vlam makkelijk in de pan slaan. Dat is geen verdediging van hem, want je moet altijd je handen thuis houden. Het enige advies zou zijn: mijd die uitgaansgelegenheden een beetje en drink wat minder, zodat je minder opgefokt bent.”

Kennelijk heeft Brandsteder een kwade dronk, aldus Van den Heuvel. “We kennen hem allemaal als een aardige jongen, maar op het moment dat er drank in de man is, verandert er wat.”

Brandsteder meent dat hij als BN’er altijd maar geprovoceerd wordt tijdens het uitgaan, maar Luuk Ikink vindt dat een vreemd argument: “Dit heeft toch niets met bekend zijn te maken? Het is toch ook hoe jij daar dan uitgaat op dat moment en met je eigen uitstraling.

Volgens Frank Dane moet er wel iets héél ergs gebeuren voordat je iemand gaat slaan en dat was hier niet het geval. “Wat kan zo erg zijn dat je iemand gaat slaan?

Ron Brandsteder, de beroemde vader van Rick, zei in een schriftelijke reactie: “Ik ben een boze vader. Zo heb ik hem niet opgevoed en hij moet beter weten. Het is al meerdere keren voorgekomen dat hij zich heeft laten uitlokken. De Brandstedertjes zijn dan een prooi. Op deze manier herken ik mijn zoon niet. Rick is zo agressief als een bos bloemen. Dit moet een wijze les voor hem zijn.

RTL wil de zaak intern bespreken. Winston Gerschtanowitz: “Het is gewoon zonde van zo’n ongelooflijk mooie gozer.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen