RTL 4 komt met eigen variant op NPO 1-hit Spoorloos

De creatieve afdeling van RTL 4 lijkt met sabbatical. Na varianten op de NPO 1-hits Heel Holland Bakt en Familiediner, komt de zender dit seizoen ook met een variant op de NPO 1-hit Spoorloos. Dat blijkt uit een kandidatenoproep van de zender. Derk Bolt vermaakt al jaren miljoenen kijkers met zijn zoektocht naar verdwenen vaders en dat is niet onopgemerkt gebleven bij RTL 4. De tv-zender werkt aan een nieuw programma over verdwenen vaders met de titel Vaders.

In het programma Vaders gaat RTL 4 voor kandidaten op zoek naar verdwenen vaders. “Vaders die nooit in beeld zijn geweest, die het gezin verlaten hebben of waarvan de identiteit onbekend is“, legt een woordvoerder van de zender uit.

De RTL 4-variant op Heel Holland Bakt, Ja, Ik Wil… Een Taart met John Williams, scoort momenteel matige cijfers op de donderdagavond. Tv-kenner Bert van der Veer noemt die ‘kopie’ vandaag in het AD ‘echt beneden de waardigheid van RTL 4’.

Het is een regelrechte rip-off van Heel Holland Bakt. Concurrent SBS maakt zich daar meestal schuldig aan. Dit moet je niet willen“, aldus Van der Veer.

De RTL 4-variant op Het Familiediner staat nog in de coulissen. In We Blijven Toch Familie speelt Yolanthe Sneijder-Cabau de rol van Bert van Leeuwen.

Van Leeuwen liet eerder weten dat hij het ‘leuker’ zou vinden als RTL 4 ‘iets originelers zou bedenken’. “Ik hoop dat het een niet al te platte kopie wordt.

NPO 1 is veruit de meest bekeken tv-zender van Nederland. RTL 4 volgt op de tweede plaats.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen