Rapper Boef herkende minister niet in RTL Late Night

Rapper Boef had eerder deze maand in RTL Late Night geen flauw idee dat zijn tafelgenoot Jeanine Hennis-Plasschaert de minister van Defensie is. Dat vertelt de rapper vandaag in de Volkskrant. Boef werd behoorlijk op zijn plek gezet door de minister, al wist hij even daarvoor nog niet wie zij was. “Voor de uitzending kwam ik binnen en zag ik backstage die blonde mevrouw naast John van den Heuvel op de bank zitten. Ik dacht dat het zijn vrouw was, pas in de uitzending hoorde ik dat ze een minister is.

Hennis-Plasschaert zei tegen Boef dat de politie niet provoceert. “Als die minister denkt dat de politie niet provoceert, wat moet ik dan zeggen? Mijn hele leven heb ik overal van de politie gehoord: hé kut-Marokkaan, oprotten hier. Zoiets heeft zij nooit gehoord.

De minister had ongelijk in RTL Late Night, vindt Boef. “Altijd onze ID’s vragen op straat, auto’s in beslag nemen. Ik heb net een nieuwe Range Rover gekocht, bijna elke dag word ik wel een keer aangehouden. Alleen omdat ik in die auto rijd. Dat zijn steeds pesterijen, provocaties.”

Dankzij alle tv-aandacht is Boef naar eigen zeggen een stuk populairder geworden. “Op de site van RTL Boulevard staat nu een filmpje met mij, binnen een week kreeg dat meer dan 1 miljoen views. Bij die andere filmpjes staan getallen als 30 duizend.

Boef vindt het wel jammer dat de tv hem pas opmerkte nadat hij zich misdroeg. “Niet één keer had een programma gedacht: hé, dat is tof, een Nederlands product dat zo succesvol is, wie is die man? Nederland zou ook trots op mij kunnen zijn.”

Weblog GeenStijl vindt het interview van de Volkskrant met Boef (via Blendle) ongelooflijk. “Alles, alles, alles is kennelijk geoorloofd om tuig van achterlijkculturele persuasie maar geen tuig te hoeven noemen“, is te lezen op het weblog.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen