‘Radio 2-show Ruud de Wild geen kopie van 538-show’

Ruud de Wild gaat op Radio 2 een ander geluid laten horen dan hij op Radio 538 deed. Dat zegt zenderbaas Jurre Bosman vandaag in De Telegraaf. Na bijna twee jaar keert De Wild in januari terug op de radio tijdens de middagspits. “Hij is groot geworden bij 3FM en dat publieke hart is hij niet kwijt. Ruud gaat echt iets anders doen dan hij bij commerciële zenders deed, maar over de exacte invulling wordt nog gesproken. Het zal scherp zijn en schuren, maar er is ook ruimte voor de lach.

De Wild zal wel, net als de commerciële zenders doen, hits draaien. Toch zal het programma een publiek karakter hebben, aldus Bosman. “Wat de hits betreft: ja, die draaien we ook, want je wilt laagdrempelig zijn, maar we laten ook veel livemuziek en Nederlandse artiesten horen. En we snijden vaak onderwerpen aan die niet ’gemakkelijk’ zijn.”

Bosman is blij dat hij De Wild heeft kunnen contracteren voor de middagspits. “Ik ben al vanaf het moment dat ik Ruud leerde kennen als collega bij 3FM, eind jaren 90, een groot fan van hem.

Of het marktaandeel van Radio 2 met De Wild de lucht in gaat schieten? “Explosief stijgt het marktaandeel nooit bij radio, maar we zien wel dat we bijvoorbeeld met Gerard Ekdom in de ochtend meer jonge luisteraars trekken, van rond de 35 jaar.

De doelgroep van Radio 2 is 35 tot 55 jaar. “En daarin zijn we na Radio 538 en Qmusic de nummer drie.

Een lang interview met Jurre Bosman kunt u lezen in De Telegraaf (via Blendle).

Foto: KRO/NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen