Radio 1-baas trots op hoge luistercijfers sportzomer

Zenderbaas Laurens Borst van Radio 1 is blij dat zijn radiostation tijdens de sportzomer zo veel marktaandeel gewonnen heeft. Dat laat hij weten in een persbericht. De publieke radiozender ziet zijn marktaandeel toenemen van 7,4 procent in de periode juni-juli naar 8,1 procent in de periode juli-augustus. Voor een groot deel is dat te danken aan de Radio 1 Sportzomer. “Met de Sportzomer is ook een deel van het publiek bereikt, dat eerder niet naar de sport- en nieuwszender luisterde.”

Vooral voor de Tour de France en de Olympische Spelen ging de radio massaal aan, weet Borst. “We hebben vele luisteraars een mooie zomer kunnen bezorgen. Ik ben dan ook trots op alle omroepmedewerkers van NPO Radio 1 die omroepoverstijgend een prachtige programmering hebben neergezet waarin zowel ruimte was voor de Nederlandse sportbeleving als voor het nieuws.

De Radio 1 Sportzomer werd hevig bekritiseerd, omdat sommige vaste luisteraars gewoon nieuws wilden horen en geen sport. “Zowel binnen als buiten de Sportzomerprogrammering was er altijd ruimte voor nieuws en actualiteiten“, zegt een woordvoerder.

Het NOS Radio 1 Journaal was de hele zomer te horen, evenals Het Oog op Morgen. Ook werd ruimte gemaakt voor extra nieuwsverslaggeving, zoals bij de gebeurtenissen in Nice en Turkije.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen