Rad van Fortuin blijft op 6 procent marktaandeel

De spelshow Rad van Fortuin van André Hazes jr. scoorde afgelopen week, in zijn vijfde uitzendweek, gemiddeld 354.000 kijkers en 6,2 procent marktaandeel op SBS 6. Dat is niet het laagste kijkersaantal tot nu toe, maar wel het laagste marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 is met Rad van Fortuin de op twee na meest bekeken tv-zender om acht uur ’s avonds. Het tijdslot wordt al sinds jaar en dag gedomineerd door het nieuws op NPO 1 en de soap op RTL 4.

Het Achtuurjournaal scoorde deze week gemiddeld ruim 1,9 miljoen kijkers (34 procent) en Goede Tijden Slechte Tijden noteerde gemiddeld ruim 1,3 miljoen kijkers (23 procent).

Bij elkaar opgeteld bedienen deze programma’s 60 procent van alle kijkers tussen acht uur en half negen. De rest van de taart is voor álle overige tv-zenders, die dus niet veel ruimte hebben om te scoren.

De kijkcijfers van Rad van Fortuin stemden in de eerste twee weken behoorlijk optimistisch, maar toen Goede Tijden Slechte Tijden in week drie aan zijn nieuwe seizoen begon, zakten deze behoorlijk in.

Rad van Fortuin noteerde in zijn eerste uitzendweek gemiddeld 533.000 kijkers en 12,4 procent marktaandeel. In de tweede week keken er gemiddeld 534.000 mensen, goed voor 10,5 procent marktaandeel.

In de derde week zakte Rad van Fortuin onder het zendergemiddelde van SBS 6. Er keken toen gemiddeld 335.000 mensen, goed voor 6,7 procent marktaandeel. Vorige week werden 300.000 kijkers en 6,3 procent marktaandeel genoteerd.

Dat marktaandeel is nu nog nét iets verder gedaald. Ter vergelijking: gemiddeld genomen behaalde SBS 6 van maandag tot en met vrijdag een avondaandeel van 9,9 procent.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen