Peter Jan Rens vanavond op Vlaamse tv-zender Eén

De gevallen tv-ster Peter Jan Rens staat vanavond centraal in een primetimeshow van Eén, de Vlaamse NPO 1. Presentatrice Cath Luyten zoekt hem in ‘Buurman, wat doet u nu?’ op om te kijken wat er van hem geworden is. Dat heeft de VRT laten weten. In Buurman, wat doet u nu? bezoekt Luyten zeven ‘bekende, intrigerende Nederlanders’. Vorige week was dat voormalig K3-zangeres Josje Huisman en ditmaal is Rens aan de beurt. Luyten zoekt hem op op de camping in Culemborg.

De Vlamingen schrikken van de ruzies tussen Rens en zijn 44 jaar jongere vriendin Virginia. “Er vallen harde woorden, met logé Cath er middenin.

Luyten is ervan op de hoogte dat Rens in ons land de laatste jaren vooral de wind van voren krijgt met verhalen over ruzies, fraude en geldproblemen.

Daarover zegt hij in het programma: “Hollands denken is dat je eigenlijk het centrum van de wereld bent en dat je de rest kan vertellen hoe het moet. Ik heb erg veel last van Hollands denken.

Rens is in Vlaanderen bekend van zijn vroegere De grote meneer Kaktus show. Luyten ziet hem als haar jeugdheld.

Luyten is geboren en getogen in het grensdorpje Koewacht en voelde zich in haar jonge jaren meer Nederlandse dan Belgische. “Kleine Cath was een Hollander in het diepst van haar gedachten. Net als de meeste Vlamingen trouwens: Nederland was 30 jaar geleden ons gidsland“, aldus de VRT.

Vlamingen keken massaal naar de Nederlandse tv, namen hun taaltje over en waren stiekem jaloers op hun grote bek en zelfzekerheid. 25 jaar later is Cath, net zoals vele Vlamingen, haar contact met Nederland een beetje verloren.

En daarom gaat ze terug naar Nederland, haar tweede vaderland. Op bezoek bij zeven bekende Nederlanders. In de komende weken bezoekt ze ook nog René van der Gijp, Hans Klok en Prem Radhakishun.

Het programma is vanavond om 21.25 uur te zien op Eén.

Foto: VRT

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen