Ook AD en Volkskrant kritisch over nieuw Boulevard

Na het NRC Handelsblad laten ook het AD en de Volkskrant zich kritisch uit over het nieuwe RTL Boulevard. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad noemde RTL Boulevard ‘rommelig, willekeurig en overvol’ en daar zijn AD-recensent Angela de Jong en Volkskrant-recensent Haro Kraak het mee eens. Daarbij komt dat Luuk Ikink volgens De Jong nou niet bepaald een waardige opvolger is van showkoning Albert Verlinde.

Kraak vindt het nieuwe RTL Boulevard in zijn eerste week ‘een rommeltje’. Door de soms wel vijf experts die aan de desk staan is het volgens hem ‘soms moeilijk te volgen’. “Ook door de holle akoestiek van de nieuwe studio aan het Leidseplein.

Wat hem erg opvalt is dat RTL Boulevard niet bepaald minder roddel en achterklap is geworden, zoals RTL 4-baas Erland Galjaard wenst. Hij zag bijvoorbeeld hoe er werd ‘gelachen’ om het leed van de vrouw van Frank Masmeijer en hoe Max Verstappen (18) op een vrij ordinaire wijze naar zijn seksleven werd gevraagd.

Nee, de grote wens van RTL-opperbaas Erland Galjaard (…) wordt nog niet nageleefd in de nieuwe studio”, aldus Kraak.

Ook Angela de Jong van het AD is niet heel erg enthousiast. “Ik ben nogal van slag van de metamorfose van mijn favoriete entertainmentrubriek, merk ik.”

Ze moet wennen aan het decor en ‘die hele stoet deskundigen cq sterverslaggevers die op een Eva Jinek-achtige bank zit te wachten om ook vijf minuten aan de desk te mogen oreren’.

Bovendien vindt ze Luuk Ikink ‘flets afsteken’ bij showhost Beau van Erven Dorens. “Toen ik alles zo bezag, moest ik heel sterk denken aan het oude spreekwoord ‘van ruilen komt huilen’.

De columns van Angela de Jong en Haro Kraak kunt u lezen in het AD en in de Volkskrant (via Blendle).

Lees ook:
NRC vindt nieuw RTL Boulevard ‘rommelig’ (dinsdag)
Kijkers vinden nieuw RTL Boulevard erg druk (maandag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen