Omroep MAX speelt in op succes Boer Zoekt Vrouw

Omroep MAX speelt in op het enorme succes van Boer Zoekt Vrouw met een eigen serie over het boerenleven. Ook Het Boerenleven krijgt een plekje in de primetimeprogrammering van NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. In 2014 zond MAX al eens een documentaire onder de titel Het Boerenleven uit en nu volgt er een hele serie, over het leven van drie Nederlandse boeren. “De boeren en hun gezinnen worden gevolgd in een belangrijke periode in hun bedrijf en leven.”

Het familiebedrijf van een akkerbouwer in Flevoland gaat dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst over van gangbaar naar biologisch. Dat betekent een tijd vol nieuwe uitdagingen op het land, maar ook thuis.

Een varkensboer in Drenthe besluit ondanks de malaise in de sector een nieuwe biggenstal te bouwen. Maar krijgt hij die stal wel rendabel?

En een Brabantse boer doet het allemaal net even anders. Hij houdt geen koeien maar waterbuffels en wil van de buffelmelk zelf zuivel gaan maken en verkopen.

Het Boerenleven is vanaf 15 december elke woensdag om 21.20 uur te zien op NPO 1. De productie is net als van Boer Zoekt Vrouw in handen van Blue Circle.

Boer Zoekt Vrouw-omroep KRO reageerde in 2011 woest op het plan van RTL 4 om ook een datingshow met boeren uit te zenden: De Boerenbruiloft. Deze Talpa-productie werd uiteindelijk geschrapt: de zender gaf de voorkeur aan Let’s Get Married met Winston Gerschtanowitz.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen