Nynke de Jong vindt Jan Slagter een zeikerd

Nynke de Jong, bekend van shows als De Slimste Mens, De Wereld Draait Door en Kun Je Het Al Zien, vindt Jan Slagter een zeikerd. Dat zegt de columnist in haar column op Linda Nieuws. Slagter vindt het net als vele anderen vreemd dat zijn megahit Heel Holland Bakt niet is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, wat erop duidt dat de Televizier-stemmer geen goede afspiegeling is van de tv-kijker. Dat vindt Slagter jammer, maar De Jong begrijpt niet waar hij zich druk om maakt.

Stemmen voor de Televizier-Ring moet via internet en oudere kijkers, die graag naar de programma’s van Slagter kijken, hebben dat vaak niet.

De enige oplossing is om van de Televizier-Ring een juryprijs te maken, stelt De Jong. “Maar zolang men dat niet beslist, zou ik – als ik Jan Slagter was – gewoon lekker een valeriaantje klappen en me vooral niet zo druk maken om een prijs.

Slagter heeft volgens haar helemaal geen reden tot klagen. “Je hebt elke week drie miljoen kijkers. Je hebt heel Nederland aan het bakken gekregen. En dat allemaal met een programma dat de BBC lekker voor je bedacht heeft.

De Jong roept haar lezers op om een bokaal in elkaar te knutselen en die naar Slagter op te sturen. “En zet erop: ‘voor een prachtig programma’.

Ze hoopt dat Slagter dan stopt met klinken ‘als een LP met een kras erop’, zegt ze op de nieuwssite.

Update 11.50 uur – Slagter vraagt zich op Twitter af of De Jong een dochter is van Catherine Keyl.

Foto: KRO/NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen