NPO 2 scoort niet met trommelende vluchtelingen

De documentaire Muziek op de vlucht, de eerste in een serie programma’s waarmee NPO de angst over de Arabische wereld wil wegnemen, trok dinsdagavond weinig bekijks op NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De documentaire van Frans Bromet over muziek in het bekende vluchtelingenkamp in Calais wist slechts 69.000 kijkers te boeien, goed voor 2,2 procent marktaandeel. Nieuwsuur scoorde direct ervoor nog een half miljoen kijkers.

In Muziek op de vlucht ‘wordt de ziel van het kamp en zijn bewoners blootgelegd door muziek’. “Ritmische en opzwepende protestliederen klinken uit donkere mannenkelen, terwijl een kat-en-muisspel gaande is met de Franse Gendarmerie die rijen vrachtwagens voor de kanaaltunnel bewaakt.

De tv-recensenten van de Volkskrant en het NRC Handelsblad waren twee van de 69.000 kijkers. Zij schrijven vandaag in de krant erg enthousiast te zijn over de vluchtelingendocumentaire. De Volkskrant-recensent voelt zich geraakt; de ander stelt voor de docu over de hele wereld te tonen.

Vluchtelingen zorgen niet voor hoge kijkcijfers. Deze maand programmeerde RTL 4 een realityserie over vluchtelingen op de late zondagavond. Die serie leidde tot historisch lage kijkcijfers voor de tv-zender.

De PVV heeft onlangs Kamervragen gesteld over de ‘islamitische propaganda’ bij de NPO.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen