NPO 1 haalt Jan Kooijman vroegtijdig van de buis

Een bittere pil voor Jan Kooijman: zijn allereerste programmareeks bij de NPO, Tot Elkaar Veroordeeld, wordt met één aflevering ingekort. Dat heeft KRO-NCRV bevestigd. Tot Elkaar Veroordeeld is nu drie afleveringen onderweg en scoort ontzettend slecht op NPO 1, de meest bekeken tv-zender van ons land. Na twee afleveringen werd daarom al besloten om het programma te verhuizen naar een later tijdstip, maar nu heeft de zenderleiding het besluit genomen om vroegtijdig te stoppen.

De vierde aflevering wordt vanavond nog gewoon uitgezonden en de vijfde aflevering volgende week ook, maar de zesde aflevering wordt geschrapt om vroegtijdig een einde te maken aan de kijkcijferhorror op de late woensdagavond van NPO 1.

Het betekent niet dat de kijker van Tot Elkaar Veroordeeld met een open einde komt te zitten, benadrukt een woordvoerster van de KRO-NCRV. “De verhaallijn blijft overeind staan.”

Tot Elkaar Veroordeeld is teruggegaan naar de montagetafel. “Het zijn vijf afleveringen geworden omdat we merkten dat het programma daar beter van werd. Er was anders te weinig ontwikkeling te zien.”

De eerste drie afleveringen van Tot Elkaar Veroordeeld scoorden respectievelijk 480.000 kijkers (9,8 procent marktaandeel), 500.000 kijkers (9,4 procent) en 339.000 kijkers (7,1 procent).

Lees ook:
Jan Kooijman stelt teleur met debuut op NPO 1 (25 augustus)
NPO 1 schuift met slecht bekeken Jan Kooijman-reeks (3 september)
Jan Kooijman stort in op NPO 1: kijkcijferhorror (8 september)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen