Nico Dijkshoorn uit kritiek op ‘gelul’ bij 3FM

Foto: Bob BronshoffNico Dijkshoorn vindt dat er te weinig gevoel zit in de programma’s van het kwakkelende 3FM. Dat zegt de huisdichter van De Wereld Draait Door op Twitter. De aanleiding van Dijkshoorns kritiek is het optreden van 3FM-middag-dj Frank van der Lende in DWDD. “Zo jammer gisteren dat Frank van der Lende in DWDD bij Cave plaat alleen maar Wikipedia feitjes opdreunt. Vertel wat je zelf voelt. Frank van der Lende die een plaat mislukt noemt omdat er geen single op staat. Wat een armoedig idee. Liefdeloos.”

Een typisch voorbeeld van wat 3FM tegenwoordig is, vindt Dijkshoorn. “3FM-dj’s kiezen niet zelf de platen die worden gedraaid. Daar ga je met je liefde voor muziek. Het gaat om het babbelen.

3FM-dj’s zijn niet meer dan praatpoppen, vindt hij. “Het gaat bij 3FM om dj. Om zijn imago. Dat vind ik vreemd. Niet zelf muziek mogen kiezen zegt alles. Het zou om muziek moeten gaan.

3FM-dj Domien Verschuuren vindt Dijkshoorn zuur. “Dat je dat niet leuk vindt, dat is smaak. Maar de tijden van verticale ‘we doen maar wat’ programmeringen zijn voorbij.

Ook aan een professioneel in elkaar getimmerde programmering, kunnen de 3FM-dj’s meer toevoegen dan ze nu doen, vindt Dijkshoorn. “Ik wil dat een dj mij nieuwsgierig maakt naar nieuwe of oude muziek. Met een mooi verhaal. Nu gaat het vooral om het gelul.

Verschuuren zegt het daar eens te zijn met Dijkshoorn. Dijkshoorn: “Probeer het dan in ieder geval. En net 60 keer minder bellen met luisteraars zou ook helpen.”

Ik val niet aan. Ik constateer dat de echte liefde voor nieuwe muziek ontbreekt. Te veilig allemaal. Te veel dj als product.

Foto: De Wereld Draait Door/VARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen