Natascha Kampusch gestrikt voor De Wandeling

Hoewel het SBS 6 was dat vlak na de ontsnapping van Natasja Kampusch uit de kerker van Wolfgang Priklopil flink uitpakte met een aantal goed bekeken ingelaste reportages over deze bizarre zaak, is het de KRO-NCRV die nu een groot interview heeft met het slachtoffer. Ze is op zaterdag 8 oktober te gast in De Wandeling. Voor de opnames is Joris Linssen afgereisd naar Oostenrijk. Ze wandelen door de straat in Wenen waar ze als tienjarig meisje op weg naar school werd ontvoerd.

In 2006 wist Kampusch na achtenhalf jaar gevangenschap te ontsnappen aan haar kidnapper Wolfgang Priklopil. In haar nieuwe boek ‘Natascha Kampusch: 10 jaar vrijheid’ vertelt ze hoe het haar is vergaan.

Met Linssen wandelt ze door de straat waar ze als klein meisje de witte bestelbus van Priklopil werd ingesleurd. Ze vertelt over haar gevangenschap en hoe ze probeerde niet gek te worden. Bijvoorbeeld door te zingen, zoals een moeder voor haar kind zingt. Het horen van haar eigen stem was van cruciaal belang.

Ondanks de kracht die ze uitstraalt, bekent ze zich nog steeds niet vrij te voelen. De zinnetjes die ze in gevangenschap opschreef om zichzelf moed te geven: ‘Geloof dat je iets waard bent’, ‘hou vol het gaat je lukken’ en ‘ wees sterk’, heeft ze nu eigenlijk nog steeds nodig.

Kampusch vertelde haar verhaal na haar ontsnapping tientallen keren aan de hele wereld en dat heeft haar naar verluidt vijf miljoen euro opgeleverd. Nu ze een boek uitbrengt zoekt ze opnieuw de publiciteit.

SBS 6 wist na haar ontsnapping veel kijkers te boeien met specials op tv. Zo trok het eerste interview na haar ontsnapping destijds bijna 800.000 kijkers naar de vooravond van de tv-zender.

Ook reportages over de zaak van de eveneens Oostenrijkse kidnapper Josef Fritzel, zoals 24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder, waren in het vorige decennium goed voor hoge kijkcijfers op SBS 6.

De Wandeling is volgende week zaterdag om 18.05 uur te zien op NPO 2.

Foto: KRO/NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen