Lodewijk heeft geen spijt van vertrek bij RTL 4

Foto: RTLLodewijk Hoekstra heeft er geen spijt van dat hij in april na twaalf jaar opstapte als tuinman van het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Hoekstra vertrok, omdat hij met RTL 4 van mening verschilde over de koers van het programma. Bovendien werd zijn rol door de verdubbeling van het presentatieteam, die komend seizoen wordt teruggedraaid, gedecimeerd. “Weet je, ik heb geen spijt van mijn beslissing“, zegt de bekende tuinman over zijn beslissing.

Het vertrek van Hoekstra kwam niet onverwachts: al weken klaagde hij in de media over het programma. “Het is geen geheim dat ik de laatste tijd niet meer op één lijn zat met RTL, daar heb ik mij ook geregeld over uitgesproken. Zij houden zich voornamelijk bezig met het commerciële, ik richt mij liever op het duurzame.

Door de komst van boer Tom halveerde zijn bijdrage aan het programma. “Met drie nieuwe mensen in één klap voelde het ook een beetje als een bedreiging. Maar dat ik besloot te stoppen, lag heus niet alleen aan Tom, al denkt iedereen dat.

Nu moet Hoekstra het doen zonder televisiebaan. “Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen en weet ook dat ik een dappere keuze heb gemaakt“, zegt hij. “Het team mis ik enorm, net als het overbrengen van mijn passie op de kijkers en het delen van mijn kennis.”

Tegenwoordig voert hij een duurzaamheidslabel. “Gelukkig krijg ik veel energie van mijn nieuwe avontuur“, zegt hij in het showblad (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen