Keiharde clash Jan Slagter en Gordon op Radio 1

Jan Slagter heeft Gordon vanmiddag behoorlijk de les gelezen in het radioprogramma De Nieuws BV van Willemijn Veenhoven. Dat was te horen op Radio 1. Veenhoven had Slagter in de studio en Gordon aan de lijn, omdat de zanger vanochtend in De Telegraaf riep dat Omroep MAX te weinig voor ouderen doet. Slagter: “Het lijkt alsof Gordon een tijdje niet in Nederland is geweest. Wij doen juist heel veel voor de ouderen. Denk bijvoorbeeld aan het programma MAX Maakt Mogelijk.

Slagter gaf ook aan bezig te zijn met het oprichten van een verpleeghuis voor ouderen die moeten rondkomen van een AOW. “Ik denk ook aan het programma Nooit Meer Alleen, waarin we de eenzaamheid onder ouderen proberen te strijden. En ik denk aan het Nationale Zorgspreekuur wat er komt en aan hoe we ons hebben ingezet voor de thuiszorg.”

Gordon is hypocriet, vindt Slagter. De omroepbaas: “Ik heb jou niet gezien op die demonstraties. Wat jij doet is een beetje koketteren bij Mark Rutte. Als er iemand in dit land verantwoordelijk is voor de puinhopen in de zorg, dan is het Rutte. Daar loop jij mee te koketteren. Als je daar echt iets aan wil doen, ga dan met een bord om je buik lopen op het Binnenhof. Rutte is er voor verantwoordelijk. Niet wij.

Die kritiek kon Gordon niet incasseren. De zanger: “Ik vind het heel jammer dat je woorden gebruikt als koketteren, want dat gaat nergens over. Wij hebben Mark Rutte bereid gevonden om ons programma te openen. Dat is altijd leuk als een minister-president dat wil doen. Hij is zich wel degelijk bewust van de problematiek die er is. Er is al 500.000 euro teruggedraaid aan bezuinigingen door het kabinet-Rutte.”

Ze hebben eerst tientallen miljoenen bezuinigd, Gordon“, wees Slagter hem terecht.

Gordon opende vervolgens verder de aanval: “Als jij drie avonden per jaar een concert gaat geven met MAX Proms wat negen ton kost en je kan dat geld beter besteden aan programma’s voor ouderen, dan heb je geen recht van spreken. Ik vind het onzin om mij te betichten dat ik hiermee koketteer. Wat is dat voor onzin.

Slagter: “Je weet dat we daar altijd mensen gratis uitnodigen voor de thuiszorg.”

Gordon: “Wat heeft het voor nut om mensen uit te nodigen van de thuiszorg als er 2,5 ton naar The Supremes gaan, naar het buitenland, terwijl er hele tehuizen in eenzaamheid zitten?

Het is onzin dat het om 2,5 ton gaat, zei Slagter. “Maak die cijfers dan openbaar!“, riep Gordon. Slagter: “Als jij dan ook openbaar maakt wat jij verdient met de programma’s van het Ouderenfonds.”

Gordon: “Dat wil ik best openbaar maken, hoor. Ik denk dat dat een schijntje is van wat er naar jullie buitenlandse artiesten gaat.

Slagter: “Ik heb jou niet gezien op demonstraties, ik zag je thee drinken bij Mark Rutte en daarmee koketteren. En wat dacht je van al die middagen die wij verzorgen in tehuizen, waarvoor we jou ook gevraagd hebben om gratis op te komen treden? Dat kon helaas niet.

Tot slot benadrukte Slagter ook nog dat er van de 2,5 miljoen Heel Holland Bakt-kijkers maar liefst 1,5 miljoen ouder waren dan 50 jaar.

De radioruzie is terug te luisteren op de website van Radio 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen