Jett Rebel moet niet denken aan Songfestival

Foto: SBSJett Rebel moet er niet aan denken om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat zegt de zanger, bekend van DWDD, dit weekend in het AD. Rebel zegt ‘nee’ als hij wordt gevraagd door AvroTros. Hij voelt zich namelijk helemaal geen Nederlander. “Dat is zo’n dikke ‘nee’ dat mijn manager het me niet eens voorlegt als ernaar zou worden geïnformeerd. Ik ben de laatste artiest die met een Nederlandse vlag in zijn hand zou gaan zitten“, laat de zanger weten.

De zanger gruwelt bij de gedachten dat hij rood-wit-blauw moet vertegenwoordigen. “Ik ben een anti-nationalist, een wereldbewoner. Strijden voor een land wijs ik principieel af.”

En je moet in die show met een geluidstape optreden. Geen fucking haar op mijn hoofd die daar aan denkt.”

De AvroTros kan hem ook niet verleiden met een dikke cheque. “Ik had veel meer geld kunnen verdienen als ik mijn muziek had aangepast. Ik heb ooit bij toeval iets geschreven wat aanstekelijk was, de single Louise. Ergens achter in je hoofd zegt er dan een stemmetje: ‘Kom op, doe het nog een keer, schrijf nog een Louise’. Maar ik ben trots dat ik dat stemmetje heb genegeerd.”

Twee jaar geleden werd Rebel door Henkjan Smits nog getipt als geschikte inzending. “Een enorm gekke, leuke man die bijzonder muzikaal is. En ik denk dat hij ook wel wil“, zei hij toen.

Het AD-interview met Jett Rebel kunt u lezen via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen