‘Jeroen Pauw wilde Jesse Klavers kop eraf’

GroenLinks-leider Jesse Klaver werd dinsdag wel heel vijandig benaderd in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat schrijft columnist Bert Wagendorp vandaag in de Volkskrant. Pauw vroeg aan Klaver waarom hij tijdens de presentatie van zijn verkiezingsprogramma geen jasje en dasje droeg, waarop hij direct bijval kreeg van tafelgast Ebru Umar. Zij sneerde dat Klaver er niet uit ziet met een opgestroopt overhemd. “Ook de rest van het gesprek liep niet lekker. Er hing vijandigheid in de lucht.

Wagendorp moest denken aan het vernietigende interview van Matthijs van Nieuwkerk met PvdA’er Martijn van Dam, die hij genadeloos afslachtte. De VARA-ster maakte daarmee een snel einde aan de leiderschapsaspiraties van Van Dam, memoreert Wagendorp.

Het is volgens hem een goede les voor Klaver. “Hij is uitgeroepen tot de glamourboy van de Nederlandse politiek, en als we hier ergens de pest aan hebben, dan is het aan glamourboys en snelle jongens. Hun kop moet eraf.”

Jesse Klaver krijgt het de komende maanden ongetwijfeld nog zwaar te verduren“, verwacht de bekende columnist. Foto: GroenLinks

De Volkskrant-column ‘Klaver’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Jesse Klaver voelt zich net een vrouw dankzij Pauw

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen