‘Jeroen moet Erland paaien voor nog een sabbatical’

Tv-recensent Han Lips denkt dat Jeroen van Koningsbrugge een vervolg op zijn programma Jeroen in California – Songs of Life wel op zijn buik kan schrijven, tenzij hij programmabaas Erland Galjaard paait met een uitnodiging naar de tropische opnamelocatie. Dat schrijft hij met een knipoog in Het Parool. Jeroen in California draagt bij aan de slechte seizoensstart van RTL 4, waar het AD gisteren een bijna paginavullend artikel aan wijdde. Een vervolg lijkt uitgesloten.

Van Koningsbrugge ziet een vervolg wel zitten, omdat het programma wordt opgenomen onder tropische omstandigheden. Dankzij de televisieklus kon hij dit jaar zijn sabbatical in de Verenigde Staten verlengen.

Zo’n lange reis wil hij nog wel een keer, dus een vervolg zou ‘privé voor mezelf alleen al fantastisch zijn’, zei hij deze week op de radio.

En dat begrijpt Lips wel. “Volop vakantie vieren in een ver buitenland, vrienden ontvangen in een luxe verblijf en af en toe wat zwemmen. En omdat er af en toe een camera op de gesprekken staat, wordt het moeiteloos onder de noemer ‘werk’ geschaard.

Helaas zal dat vervolg er echter niet in zitten, verwacht hij. “Het echte probleem van het programma: het scoort tot op heden niet fantastisch. En waar kritiek over belastingcenten geen issue is bij RTL, zijn de kijkcijfers dat wel.

Van Koningsbrugge wil nogmaals op sabbatical in LA voor deel twee. Misschien moet hij Galjaard uitnodigen?“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Van Galjaard is bekend dat hij graag familieleden en vrienden begunstigt. Zo is hij onder meer door Peter R. de Vries en weekblad Privé van nepotisme beschuldigd. Hij maakte zijn goede vriend Thijs Römer onlangs creatief directeur van de nieuwe drama-unit van RTL Nederland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen