Jeroen Elshoff vindt kijkcijfers voetbal bij Veronica laag

Jeroen Elshoff, commentator bij NOS, vindt de kijkcijfers van de Champions League op Veronica een beetje tegenvallen. Dat laat hij blijken op Twitter. De NOS verloor de rechten van de Champions League vorig jaar aan SBS. Na één seizoen op SBS 6, is het toernooi dit seizoen te volgen bij zusterzender Veronica. Ook gisteren zond het station weer een wedstrijd uit: Dortmund – Real Madrid. “807.000 kijkers voor een kraker als Dortmund-Real“, twittert Elshoff met een verbaasde smiley.

Deze 807.000 kijkers waren goed voor een marktaandeel van 14 procent. Zowel NPO 1 als RTL 4 trokken op hetzelfde moment een groter kijkerspubliek.

Op de suggestie dat ‘niemand’ Veronica weet te vinden, antwoordt Elshoff: “Zonde. Heerlijke wedstrijd.

SBS herkent zich niet in de suggestie dat de voetbalkijker Veronica niet weet te vinden. De tv-zender stelt dat Real Madrid soms een minder grote publiekstrekker is dan bijvoorbeeld FC Barcelona, Bayern München of PSV.

Bovendien is de kijktijd iets teruggelopen ten opzichte van vorige seizoenen en is het buiten nog steeds mooi weer, aldus de zender. “Dan kun je moeilijk de exacte absolute aantallen met eerdere jaren vergelijken.

Pas als het toernooi bij de kwartfinales is beland, denkt SBS een conclusie te kunnen trekken over het effect dat de verhuizing van het toernooi van SBS 6 naar Veronica heeft op de kijkcijfers.

Elshoff becommentarieerde in mei 2015 de allerlaatste Champions League-wedstrijd bij de NOS.

Foto: NOS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen