‘Jan Slagter moet elk jaar weer vechten voor Meldpunt’

Omroep MAX-baas Jan Slagter moet elk jaar weer vechten om zijn consumentenprogramma Meldpunt in het programmaschema van NPO 2 te krijgen. Dat zegt Elles de Bruin, presentatrice van Meldpunt, vandaag in De Telegraaf. Meldpunt, dat inmiddels alweer acht jaar bestaat, keert vanavond terug voor een nieuw seizoen, om 19.20 uur op NPO 2. “Eerst wilde de publieke omroep meer consumentenprogramma’s; daarna weer minder. Jan Slagter moet er elke keer voor vechten“, zegt ze.

Programma’s als Keuringsdienst van Waarde, Radar en Kassa vissen een beetje in dezelfde vijver, vindt de NPO. “Vroeger maakten wij zo’n twintig afleveringen per seizoen, nu zijn dat er veertien of vijftien. Kassa en Radar zijn er bijna het hele jaar; een reden te meer om te zorgen dat we ons daarvan onderscheiden“, zegt De Bruin.

Jammer vindt ze het wel. “Want we hebben al zo weinig écht journalistieke programma’s. Meldpunt! zoekt, net als Hollandse zaken met Cees Grimbergen in de zomer, werkelijk dingen uit.

Meldpunt is volgens haar méér dan een consumentenprogramma. Ze noemt het liever een maatschappelijk programma. “We behandelen regelmatig onderwerpen die ook in Nieuwsuur zitten.

Vanavond stelt Meldpunt de situatie in Radmoudumc aan de kaak. Het vertrek van meerdere kinderoncologen leidt daar tot een dreigend gebrek aan deskundigheid en vormt een risico voor de medicatieveiligheid, aldus de redactie.

Foto: MAX/Roland J. Reinders

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen