Jan Slagter begrijpt ergernis over salaris Matthijs

Jan Slagter, de flamboyante baas van Omroep MAX, begrijpt dat het volk zich ergert aan het topsalaris van De Wereld Draait Door-ster Matthijs van Nieuwkerk. Dat zegt hij in een interview met Vrij Nederland. Van Nieuwkerk krijgt 580.000 euro per jaar van BNN-VARA. “Ik snap dat mensen zich boos maken over die salarissen en vakanties. En ook over het verweer: die mensen werken heel hard. Ja, klopt. Net de stratenmaker“, aldus de baas van de seniorenomroep in het blad.

BNN-VARA verweert zich door te zeggen dat het bedrag boven de salarisnorm uit verenigingsgeld betaald wordt. “Ja, ik weet dat Matthijs van Nieuwkerk maar tot de Balkenende-norm door de belastingbetaler wordt betaald en daarboven door de vereniging, maar ik vind dan ook dat de ledenraad van de VARA zich daarover zou moeten roeren. Daar gaat hun geld dus naartoe.”

Verder blijft Slagter kritisch over de toenemende macht van de NPO. “Ook bij onze verhouding met de NPO ben ik niet voor polderen. Het is voor mij een principiële zaak: wij, de omroepen met samen 3,5 miljoen leden, gaan over de programmering en de NPO programmeert. De NPO gaat niet over de inhoud.”

Durf als NPO nou eens te zeggen dat je blij bent met die omroepen, in plaats van steeds het gevoel te geven dat je ze het liefst zo snel mogelijk wilt afschaffen. Dus nee. Ik wil niet met meel in de mond hoeven praten.”

Het Vrij Nederland-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen