Jan Slagter baalt: ‘3 miljoen kijkers en geen nominatie’

Foto: MAXJan Slagter vindt het erg merkwaardig dat zijn grote kijkcijferkanon Heel Holland Bakt wederom niet is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Dat zegt hij in een reactie aan het AD. Slagter laat weten dat hij ‘enorm teleurgesteld’ is. “Ik had het Martine Bijl zo gegund. De gedachte dat er zondagavond 3 miljoen mensen hebben gekeken naar het programma helpt, dat is al een Ring waard. Maar ik kan het moeilijk verkroppen dat zulke kijkcijfers geen nominatie opleveren.

De drie nominaties zijn naar Geer en Goor Zoeken Een Hobby, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld en Penoza gegaan. Slagter wil ‘voorop stellen’ dat hij het de makers van deze programma ‘natuurlijk gunt’.

Maar, zo voegt hij toe: “Het blijft onverklaarbaar dat als Heel Holland Bakt 3 miljoen kijkers trekt en bijna 1 miljoen mensen hebben gestemd voor de nominaties van de Televizier-Ring, je er niet tussenstaat. Dat is een rare verhouding.”

Slagter roept Televizier al jaren op om de stemprocedure aan te passen, omdat online stemmen voor ouderen een ‘enorme hindernis’ is. “Als organisatie moet je eigenlijk kijken naar de kijk- en waarderingcijfers en op basis daarvan de drie nominaties bepalen. Het is dán vervolgens aan de kijker om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Televizier wil Slagter niet tegemoetkomen. “So be it. Ik ben niet boos, ik ben wel erg teleurgesteld.”

Of Slagter het tv-feest voor het tweede jaar op rij gaat boycotten, weet hij nog niet.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen