Hanneke Groenteman terug op de buis bij de EO

Nu er na tien seizoenen een einde is gekomen aan het Omroep MAX-programma Sterren op het Doek, gaat Hanneke Groenteman verder met tv-maken bij de EO. Dat heeft de omroep laten weten. Groenteman werkt voor de evangelische omroep aan de nieuwe documentairereeks De Kanarie In De Kolenmijn, die net als Sterren op het Doek zal worden uitgezonden door NPO 2. “Hierin onderzoekt de presentatrice of deze metafoor voor de Joden zich tot realiteit ontwikkelt.”

Hiervoor reist Groenteman af naar de grote steden van Europa waar, door de vele intimidaties en incidenten, Joden zich niet meer veilig voelen en willen migreren.

Ze vraagt zich tevens af hoe dit haar en haar kinderen en kleinkinderen zou kunnen raken en hoe het komt dat ze dit fenomeen zelf kennelijk ook heeft genegeerd.

Sterren op het Doek stopte na tien seizoenen, omdat MAX het tijd vond voor iets nieuws. Ze kwam de omroep in 2007 bijna niet eens binnen bij MAX, omdat omroepbaas Jan Slagter haar ’te grachtengordel’ vond.

Ik zei: ‘Ik wil dat jullie voor oudere mensen ook eens een boekenprogramma of kunstprogramma maken’. ‘Nee, dat is niet voor onze doelgroep’, zei hij. ‘Bovendien vinden we jou toch ook wel een beetje erg grachtengordel’.

Foto: VARA

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen