Gijp-schrijver nog niet begonnen bij DWDD

Michel van Egmond, de eindredacteur van Voetbal Inside die steenrijk werd met zijn boek over René van der Gijp, loopt nog niet rond in de studio van De Wereld Draait Door. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Van der Gijp zat twee weken geleden met Van Egmond in DWDD en kreeg Matthijs van Nieuwkerk zo ver dat hij toestemde met een boek over zijn talkshow. Hoe dat er gaat uitzien, is voor Van Egmond nog onduidelijk. “Ik weet het nog niet. Het is allemaal nog niet zo ver.”

Het gebeurde allemaal heel spontaan, aldus Van Egmond. “Ik liep al langer met het idee rond om iets over de tv-wereld te schrijven en René bracht het aan tafel ter sprake. Dat was verder niet gerepeteerd of zo. Matthijs heeft mij voor het oog van 900.000 kijkers de hand geschud en gezegd: ‘We gaan het doen.’”

Ondanks het ‘ja’ van Van Nieuwkerk, kijkt Van Egmond nog steeds niet mee achter de schermen. “Het is allemaal nog niet zo ver. Om te beginnen ga ik eerst een kop koffie drinken met Matthijs en dan gaan we het er serieus over hebben. Ik doe het gewoon stap voor stap.”

Hij hoopt dat het gaat lukken. “Ik vind het een fascinerend programma en ik vind hem een fascinerende man. Als hij ‘ja’ zegt, dan sta ik de volgende dag op de stoep.

Op 1 oktober vertrekt Dieuwke Wynia als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen