Geke Faber: ‘Politie te laat bij bekogeling PowNews’

Geke Faber, de burgemeester van Zaanstad, vindt het erg vervelend dat de verslaggever en cameraman van PowNews dinsdag zo lang moesten wachten op de politie. Dat heeft ze laten weten voor de camera van PowNews. Verslaggever Dennis Schouten en zijn cameraman werden in probleemwijk Poelenburg bekogeld met chocolademelk, eieren en stenen. Ze zaten in hun auto relatief veilig, maar toch moesten ze maar liefst vijftig minuten lang wachten op politie.

Toen de politie aankwam, gedroeg het zich hooghartig tegen Schouten en zijn cameraman. “Misschien heb je het verkeerde nummer gebeld“, zei de agent.

Faber zegt nu ‘sorry’. “Dat vind ik niet goed. Dat is gewoon ook niet goed gegaan. Wat u is overkomen, is absoluut onacceptabel. De politie had daar veel eerder moeten zijn.

PowNews doet uitgebreid verslag vanuit Poelenburg, maar de burgemeester krijgt daar niets van mee. Ze vindt het niet nodig om de filmpjes te bekijken. “Je hebt geen idee hoeveel filmpjes ik dan zou moeten kijken. Ik moet ook nog gewoon werken, weet je wel.”

Nee, ik ben geen politievrouw. Ik moet gewoon mijn werk doen en kan echt niet alle filmpjes bekijken. Als ik alle filmpjes moet bekijken die deze week op welk medium dan ook zijn verschenen, had ik daar een dagtaak aan gehad.”

Foto: PowNews/PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen