Frank Renout nieuwe Frankrijk-correspondent NOS

Frank Renout is de nieuwe vaste NOS-correspondent in Frankrijk. Hij volgt op 1 oktober Ron Linker op, die deze zomer stopte als journalist. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Naast zijn werk als correspondent voor het AD, de VRT en De Standaard, werkte Renout al lange tijd als freelancer voor de NOS. Hij vervulde – samen met Ron Linker – de afgelopen jaren tijdens de terroristische aanslagen in Frankrijk een prominente rol in de verslaggeving in de uitzendingen van de NOS.

Renout, die al sinds 2004 in Parijs werkt als correspondent, vindt Frankrijk mateloos interessant. “Frankrijk staat door de recente terreuraanslagen wereldwijd in de spotlights. En in dat gespannen klimaat worden hier volgend jaar ook nog presidentsverkiezingen gehouden.”

Hij vindt het erg leuk dat de NOS hem heeft aangesteld als dé nieuwe Frankrijk-correspondent. “Het is een eer om van die belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen verslag te kunnen doen voor de NOS.

Dick Jansen, chef buitenland NOS Nieuws, zegt: “We zijn erg blij dat Frank nu ons eerste gezicht in Frankrijk is. Gelet op alle nieuwsontwikkelingen verdient het land een correspondent met zijn kennis en ervaring.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen