Frank Dane ziet Giel in de middag wel zitten

Foto: RTLFrank Dane denkt dat Giel Beelen niet zou misstaan in de middag van 3FM. Dat heeft de Radio 538-presentator maandag gezegd in RTL Boulevard. Beelen bevestigde maandag dat hij na 12,5 jaar stopt met zijn ochtendshow. Hij wil bij 3FM blijven, maar over de toekomst van de radiozender is nog veel onduidelijk. 3FM zit in zwaar weer en er moet veel veranderen. Dane’s advies? “Timur in de ochtend, Giel in de middag en qua muziek niet draaien wat iedereen draait“, vertelt hij.

Dane zag het vertrek van Beelen niet aankomen. “Ik geloofde het niet. Kijk naar Giel: hij kan toch niets anders dan radiomaken. Hij ademt radio en de ochtendshow is dé plek waar je wil zitten. Edwin Evers is een stuk ouder dan hij is, dus leeftijd kan het ook niet zijn.

Dane denkt niet dat de dalende luistercijfers van 3FM te wijten zijn aan Beelen. “Ik vind het heel lullig, want Giel is een God op de radio en de luistercijfers zijn slecht, maar dat heeft niets met Giel te maken. Dat radiostation is in een vrije val terechtgekomen.”

Er is een experiment gedaan met nieuwe mensen op belangrijke plekken en dat is niet gelukt. Nu moet dat station opnieuw opgebouwd worden en waar begint dat? In de ochtend. Ik begrijp dus wel dat ze daar iets aan gaan doen.”

Of Dane naar de ochtend van 3FM wil? “Nee. Iedereen weet dat ik de keizer op de troon, hè. Ik heb dat niet nodig, maar ik vind het heel aardig van je.

Foto: RTL Boulevard/RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen