Frank Dane verkiest radio boven RTL Boulevard

Foto: RTLAls Frank Dane moet kiezen tussen RTL Boulevard of zijn show op Radio 538, dan kiest hij toch voor de radio. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Dane is sinds deze zomer te zien in Boulevard en brengt het er prima van af in de showrubriek. Toch moet de broer van Robert Jensen er niet aan denken om zijn Radio 538-show in te leveren om fulltime aan de slag te gaan voor het RTL 4-programma. “Boulevard is fantastisch om te doen. Ik vind het een grote eer om daar te zitten. Maar ik kies toch voor radio.

Zijn grootste ambities liggen in radioland. “Ik adem radio, ik wilde dat al vanaf mijn elfde doen. Mijn hele ziel en zaligheid zitten erin, dus ik zal er nooit afscheid van nemen.

Het liefst zou Dane radiomaken in de ochtend. “Het leukste tijdstip om radio te maken, is de ochtend. Je bent dan de eerste die het nieuws brengt. Dat ik de ochtendshow van Edwin Evers in de zomermaanden overneem, vind ik te gek. Ik moet mijn ritme even omgooien, maar ik sta er graag om vier uur ’s nachts voor op.”

Dane is bekend geworden met zijn artiestennaam, zodat hij niet constant vergeleken zou worden met zijn broer Jensen. Dane is een verwijzing naar zijn Deense roots. “Eigenlijk is Denemarken een soort Nederland, maar dan met de helft minder mensen. Dat voel je.”

Mijn vader is Deens, ik ben hier geboren. Het is een prachtig land, maar ik kies toch voor Nederland, dat is mijn thuis.”

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen