Erland Galjaard verwacht Netflix-moeheid

Foto: EenVandaagErland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, denkt dat men op een gegeven moment ook wel weer een beetje klaar is met videodiensten als Netflix. Dat heeft hij gezegd voor de camera van RTL. Galjaards traditionele tv-kanalen staan onder druk nu de kijker steeds vaker voor on demand kiest. Toch is hij niet somber. “Ik merk dat ik zelf ook sneller iets terug kijk, maar ook dat verandert weer snel, hè. Wij hebben een tijdje series gekeken en op een gegeven moment ben je daar ook weer klaar mee.”

Er ontstaat dan een seriemoeheid, wil Galjaard zeggen. “Dan verlang je weer naar een goed geprogrammeerde zender.”

Een zender die leuke programma’s voorschotelt voor het hele gezin, aldus Galjaard. Zoals hij in het weekend samen met zijn gezin altijd naar RTL 4 kijkt. “Als je het hebt over mijn favoriete tv-programma’s, dan noem ik De TV Kantine. In het weekend kijk ik toch wat vaker met de kinderen, zoals The Voice, The Voice Kids en Dance Dance Dance.

Zijn collega Matthias Scholten, directeur content bij RTL, wil net als Galjaard niet op de zaken vooruitlopen. “Voor nu vandaag de dag zijn NPO en SBS nog steeds de grootste concurrenten, want negentig procent van ons bedrijf draait nog om lineaire televisie.”

Ook Scholten kan echter niet ontkennen dat de markt beweegt. “Voor de toekomst zie je gewoon een nieuw concurrentieveld ontstaan. Dat zijn heel gevaarlijke partijen, want dat zijn grote Amerikaanse partijen met diepe zakken met inmiddels een gigantisch bereik. Het is aan ons niet de taak om daar tegen te vechten, maar om mee te doen.”

Tot slot laat Galjaard nog weten dat hij niet net als collega-omroepbaas Jan Slagter zelf ook wil presenteren: “Geen enkel programma. Ik heb nooit de behoefte gehad. Ik ben vaak in de positie geweest, maar ben hard weggerend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen