Dochter Katja Schuurman (6) doet aan name dropping

Foto: TROSKatja Schuurman heeft haar dochter Sammie (6) even goed de les gelezen toen ze erachter kwam dat zij haar naam op een ongepaste manier inzette. Dat vertelt de NPO-ster in TROS Kompas. Kinderen van bekende Nederlanders moeten niet de illusie hebben dat ze meer zijn dan een ander, aldus Schuurman. “Via via hoorde ik een tijdje geleden dat ze bij een kindje thuis was waar ze met iets wilde spelen. Toen dat niet mocht heeft ze gezegd: ‘Maar mijn moeder is Katja Schuurman!’

Dat vindt Schuurman niet kunnen. “Toen heb ik haar wel even streng toegesproken en verteld dat ze voor mij heel speciaal is omdat ze mijn kind is, maar dat ze niet specialer is dan andere kinderen omdat haar moeder toevallig Katja Schuurman is.

Het is lastig, zegt ze. “Want het zijn anderen die haar bijzonder maken. Die komen naar haar toe voor een handtekening van haar ouders. Voor een meisje van zes jaar is het moeilijk dat in het juiste perspectief te plaatsen.

Dochter Sammie heeft dan ook steeds meer door dat ze een bekende moeder heeft. “Dat begint nu meer te komen en eigenlijk vind ik dat niet zo leuk. Tot Sammie een jaar of vier was, was het niet zo aan de orde.

Ze zag toen wel dat er mensen met mij op de foto wilden, maar zij vond dat heel normaal. Ze dacht: dat is iets wat alle mensen graag doen, met elkaar op de foto gaan. Tot ze naar de lagere school ging. Daar zeiden oudere kinderen: ‘Jouw moeder is Katja Schuurman en je vader is Thijs Römer.’

Hoe ze daar mee om moet gaan, weet Schuurman niet. “Ik draai ruim twintig jaar mee en ben inmiddels wel gewend hoe ik met bekendheid moet omgaan, maar dit is toch weer iets anders.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen