Billy vindt Utopia niet mislukt

Utopia-bewoonster Billy is het niet eens met de kritiek dat het SBS 6-programma inhoudelijk mislukt is. Dat zegt ze vandaag, op de dag dat Utopia duizend dagen bestaat, in De Telegraaf. Critici vinden dat de Utopianen nauwelijks bezig zijn met de zoektocht naar de ideale samenleving, wat het doel van het programma is, maar Billy ziet het anders. “Dagelijkse beslommeringen van mensen heb je overal. Maar we zijn nog steeds aan het bouwen, aan het proberen“, legt de realitybekendheid uit.

Billy vindt dat je je in Utopia goed kunt ontplooien. “Ik heb zelf een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt: ik heb nu een veel betere mensenkennis, ik kan beter samenwerken met anderen en heb geleerd dat ik minder snel moet oordelen. Daarom is het voor mij wél een ideale samenleving, al blijft het lastig om met z’n allen iets te realiseren omdat we zo verschillend zijn.

Er is ook kritiek op de vele negativiteit in Utopia. “Buiten klagen mensen ook. Bij ons is vooral de laatste weken de sfeer wat minder, omdat we €14.000 in de min staan. Er is amper geld voor een wijntje of sigaretten, dat zorgt voor spanningen“, vertelt ze in de krant (via Blendle).

Als het aan Billy ligt is ze voorlopig nog wel even te zien in Utopia. Ze heeft de ambitie om in 2016 en in 2017 nog Utopiaan van het Jaar te worden. Ze wil tot 2018 in het programma te zien blijven.

Utopia is elke werkdag om 19.30 uur te zien op SBS 6. Utopia is het meest bekeken vooravondprogramma van de zender.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen