Bert van der Veer wil zichzelf niet op borst kloppen

Bert van der Veer wil zichzelf niet op de borst kloppen over zijn bijdrage aan het Nederlandse televisielandschap. Dat vertelt hij in een interview met TROS Kompas. De tv-carrière van Van der Veer raakte in een stroomversnelling toen hij ooit de regie ging doen van Toppop. “Daarna volgden andere regieklussen, en als je dan interesse toont in het uitzendschema kom je uiteindelijk bij het programmadirecteurschap terecht“, zegt de televisiemaker, doelend op zijn job als RTL 4-programmabaas.

Als RTL 4-baas heeft Van der Veer flink wat invloed gehad op de televisie. “Laat ik zeggen dat ik me wel een van de architecten voel van emotie-tv als eindredacteur van de Surpriseshow met Henny Huisman.

Maar dat is niet het enige, aldus Van der Veer. “En ik heb meegewerkt aan de geboorte van de talkshow van Barend en Van Dorp en de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Dat zijn een paar wapenfeiten waarover je je op een regenachtige zondagmiddag op de borst zou kunnen kloppen. Maar die behoefte voel ik zelden.”

Van der Veer is momenteel voor het eerst te zien als presentator: op NPO 2 presenteert hij 65 Jaar TV: Tijd Voor Pensioen? Als het aan hem ligt, is het antwoord op die vraag ‘nee’. “Het einde komt niet in zicht als de beleidsmakers de juiste keuzen maken. En dus bijvoorbeeld niet de talkshows in de zomer schrappen; dat was een grote fout.”

Of Van der Veer zelf niet eens met pensioen moet? “Het is een misverstand dat ik niet meer hoef te werken voor mijn geld, er moet gewoon brood op de plank komen.”

Foto: NTR/Niehe Media

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen