Anita Witzier gelooft niet in politieke carrière Jan Roos

Foto: SBSAnita Witzier heeft weinig vertrouwen in de politieke carrière van haar voormalige NPO-collega Jan Roos. Dat zegt de KRO-NCRV-ster in weekblad Story. Witzier heeft geen flauw benul waarom Roos het politieke arena betreedt. “Eerlijk gezegd begrijp ik er niets van dat Jan Roos voor de politiek heeft gekozen. Iedereen die nu de politiek in gaat, komt nog eens bovenop die toch al enorme versplintering in het politieke landschap. Politiek bedrijven is een vák“, zegt de televisiester.

De Tweede Kamer lijkt wel een soort tweede showbizzwereld te worden, meent Witzier. “Als het zo doorgaat, wordt het een soort gezellige spielerei van een aantal mensen bij elkaar. Dit helpt ons land echt niet verder. De eventuele komst van Roos in de Tweede Kamer ook niet.”

Als Roos denkt dat hij het verschil kan maken, heeft hij het volgens Witzier mis. “Hij verandert niets aan de huidige vorm van besluitvorming.”

Overigens heeft Story ook een BN’er gevonden die de actie van Roos wél prijst: Laura Ponticorvo. “Ik vind het hartstikke stoer en dapper van Jan Roos dat hij het aandurft om de politieke arena te betreden. Je moet het maar durven!

Ik zal op voorhand zeker niet zeggen dat zijn initiatief gedoemd is te mislukken. Net als iedereen verdient Jan een eerlijke kans. Daarna praten we verder!

Foto: Stijn Ghijssen/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen