Volkskrant: ‘Ranking the Stars hoort thuis op RTL 4’

De Paul de Leeuw-show Ranking the Stars is veel meer iets voor RTL 4 dan voor NPO 3. Dat vindt tv-recensent Gidi Heesakkers van de Volkskrant. Twee jaar geleden noemde staatssecretaris Dekker (Media) de BNN-show expliciet als een programma dat volgens hem niet past bij de NPO, maar van zijn nieuwe mediawet is zo weinig overgebleven, dat de show er nog steeds kan zijn. Toch had Dekker wel gelijk, vindt Heesakkers. Ze noemt de show ‘amusement aan de platte kant van het spectrum’. 

De belastingbetaler betaalt Ranking the Stars en Heesakkers ziet daar het nut niet van in. “Dekker heeft nog steeds een punt: dit programma zou volgende zomer een zonnige plek mogen krijgen op de jongerencamping van RTL4, mede mogelijk gemaakt door een of ander drankmerk. Dan moet de presentator wel mee de hort op willen, als bezielde reisleider.”

De Leeuw is niet vies van een commercieel uitstapje. In 2013 en 2014 maakte hij uit onvrede over het afnemend gehalte aan amusement bij de NPO een uitstapje naar RTL 4. Inmiddels zit hij weer exclusief bij de VARA.

Heesakkers vindt dat Ranking the Stars makkelijk wegkijkt, maar is niet onder de indruk van het niveau. “Het is kostelijke traditie voor wie ontspant met slappe geintjes over bekend veronderstelde koppen.

De Volkskrant-column van Gidi Heesakkers kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen