Tv-kenners kraken Hans van der Togt in Pauw af

Het interview met Hans van der Togt in de seizoensopener van de talkshow van Jeroen Pauw had geen relevantie. Dat vinden Radio 1-presentatrice Lucella Carasso en Parool-recensent Han Lips, zeggen ze ieder via hun eigen medium. Het was meeliften op het veelbesproken interview met Van der Togt dat afgelopen weekend in het AD stond, vinden zij. “Voor het leed van Hans van der Togt, dat al uitgebreid in het AD stond, hoefde hij niet terug te keren van zomerreces“, zegt Carasso.

Carasso begrijpt best dat Pauw een mix van luchtig en zwaar wil, maar dit ging echt nérgens over, vindt ze. “Ik weet dat ze altijd zo’n soort gast zoeken, maar hiervan dacht ik echt: kom op.

Het excuus waarvoor Van der Togt in de studio zat, was de eerste aflevering van het nieuwe Rad van Fortuin op SBS 6. “Dat werd één minuut besproken en daarna werd nog even ingegaan op het leed van Hans van der Togt. Eenzaamheid in Friesland. Dat vind ik een beetje zonde van Jeroen Pauw, eerlijk gezegd.”

Lips denkt er ook zo over. “De geveinsde interesse van Pauw in het Rad van Fortuin riekte eerder naar goedkoop meeliften op de naweeën van het interview van afgelopen weekend.

Je kon merken dat Van der Togt zo eenzaam is, aldus Lips. “Kwispelende pup Hans greep elk moment aan om in te breken. Als een dichtgeknepen ballonnetje op hoge spanning die af en toe piepend wat lucht loslaat.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen