Tv-dienst KNIPPR: ‘Belang kabelaansluiting neemt af’

T-Mobile’s KNIPPR, dat net als KPN’s Play mobiele interactieve tv aanbiedt, ziet het belang van een kabelaansluiting steeds meer afnemen. Dat laat het bedrijf vandaag weten. Volgens KNIPPR blijkt uit ‘gegevens van KNIPPR, onderzoek bij Nederlanders tussen 25 en 55 jaar én gesprekken met 270 bètatesters’ dat tv-kijkers niet meer massaal voor de tv in de woonkamer kruipen. “Het blijkt dat we liever eerst de smartphone aan zetten, dan de laptop, en pas na de tablet verschijnt de tv in beeld.

KNIPPR wil daarmee zeggen dat keuzevrijheid voor het apparaat waarop wordt gekeken steeds belangrijker aan het worden is. “Terwijl de olympische vlam nét op weg is van Rio naar Tokyo, heeft Matthijs van Nieuwkerk de eerste redactievergadering van Nederlands populairste praatprogramma achter de rug. Eindelijk weer DWDD kijken en andere favoriete programma’s, of die nieuwe serie waar kijkers zich al weken op verheugen. Maar waar, wanneer, met wie en met wat gaan we kijken?”, aldus Johan Trouwborst, manager van KNIPPR.

Favorieten als De Wereld Draait Door mogen dan wel blijven, maar de manier waarop we dat consumeren verandert, aldus Toruwborst. “Uit onze gegevens blijkt dat de hedendaagse tv-kijker de woonkamer steeds vaker links laat liggen. In gesprekken met onze gebruikers en bètatesters worden ook bad, caravan, trein, tuin en park genoemd als populaire plaatsen om naar een programma te kijken.”

Op die manier neemt het belang van de traditionele televisie met zijn kabelaansluiting en het bijbehorende abonnement zienderogen af.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil de achterkant van het tv-aanbod rigoureus aanpakken. Hij wil meer keuzevrijheid voor de kijker. Rigide kabelconcepten met (te) uitgebreide standaardpakketten gaan overboord, als het aan de staatssecretaris ligt.

Dekker voelt zich hierbij gesterkt door een onderzoek van het Commissariaat van de Media, dat aantoont dat 63 procent zelf zijn zenderpakket wil samenstellen.

Met KNIPPR kan met, net als met Play, televisie kijken via elke internetverbinding in Nederland. “Het zenderaanbod kan eenvoudig maandelijks aangepast of opgezegd worden, zonder verplichte afname van een oversized tv-pakket of een all-in-one-pakket met verplichte afname van vaste telefonie of internet.

De website van KNIPPR kunt u hier bekijken, de website van Play hier.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen