Sophie Hilbrand vond talkshowstop NPO ‘debiel’

Terwijl tv-directeur Frans Klein van de NPO blijft volhouden dat zijn beslissing om een talkshowstop van drie maanden in te lassen fantastisch was, krijgt hij van NPO-gezicht Sophie Hilbrand een flinke sneer te verwerken. Zij vindt zijn beslissing onmetelijk dom. Dat gaf ze maandagavond aan in RTL Boulevard. De NPO-talkshow was er niet na de Brexit, was er niet na de islamitische aanslagen in Nice en Orlando en was er niet na de couppoging in Turkije. Ongelooflijk, vindt Hilbrand het. 

De presentatrice wilde het nieuws verwerken bij Pauw of Jinek, maar zij mochten van Klein niet uitzenden. “Ja, dat heb ik écht gemist“, aldus de BNN-presentatrice.

Een serieuze dagelijkse talkshow op ’s lands meest bekeken tv-zender is volgens Hilbrand onmisbaar. “Met alles wat er gebeurd is vind ik het absurd dat je kan denken: zoals wij hier in het westen onze zes weken durende zomervakantie hebben, daar passen wij ook onze nieuwsuitzendingen op aan. Tenminste, de duiding van het nieuws. Dat is eigenlijk echt debiel.”

De NPO leert van zijn fouten en gaat voortaan twaalf maanden per jaar een dagelijkse talkshow uitzenden. Pauw krijgt zes maanden en Jinek krijgt zes maanden.

Lees ook: Eva Jinek in zomer recht tegenover RTL Late Night (gisteren)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen