Soap over advocatenkantoor Meijering en Ficq op komst

De bekende advocaten Bénédicte Ficq en Nico Meijering openen hun deuren voor een documentaireserie van de BNN-VARA. De eerste aflevering is in het voorjaar van 2017. Dat heeft de omroep laten weten. De documentaireserie draat de titel ‘Bureau Meijering en Ficq’. De omroep is blij met de samenwerking met de twee advocaten uit Amsterdam. “Het zijn twee van de grootste strafrechtadvocaten die onder meer Badr Hari, The Hells Angels en topcrimineel Dino Soerel verdedigden.

Ficq, die is getrouwd met de bekende Oranje-biograaf Dorine Hermans, brak in 1996 door als strafpleiter. De afgelopen jaren werd ze dankzij de zaak van Badr Hari pas écht bekend.

Meijering wordt door Vrij Nederland omschreven als ‘de topadvocaat van de onderwereld’. Hij kwam in het nieuws als de advocaat van Estelle Cruijff.

Volgens Crimesite kreeg hun advocatenkantoor het in 2013 aan de stok met John van den Heuvel, omdat hij de advocaten zou hebben bestempeld als ‘maffiamaatjes’.

Begin dit jaar lag Ficq nog onder vuur vanwege haar optreden in De Wereld Draait Door. Daar haalde ze Ayaan Hirsi Ali uit een lijst met belangrijke vrouwen.

Ze zette Sonja Barend ín de lijst. Die is volgens haar beter dan de presentatoren van nu. “Linda de Mol en Wendy van Dijk haal ik wel eens door elkaar, die zullen wel dezelfde plastisch chirurg hebben.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen