Sky voor het eerst sinds 2004 nummer twee in juni-juli

Het is feest op kantoor bij Sky Radio. De radiozender met non-stop muziek heeft Qmusic ingehaald als de op een na meest beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juni-juli. Sky Radio was tijdens de feestdagen ook al even de nummer twee, maar rondom de kerstdagen scoort de zender traditiegetrouw altijd al veel beter dan normaal. Dat Sky in juni-juli zilver pakt is unieker: dat is namelijk niet meer gebeurd sinds 2004.

In 2004 werd Sky Radio de nummer twee in juni-juli met 11 procent marktaandeel. De zender wist toen niet te winnen van Radio 538 (12,4 procent), maar bleef wel Radio 2 voor (9,9 procent).

Ditmaal pakt Sky Radio zilver met 9,9 procent marktaandeel. Radio 538 blijft met 12,5 procent de onbetwiste nummer één en Qmusic is met 9,7 procent de nummer drie.

In de afgelopen drie jaar was Sky Radio steeds de nummer drie in juni-juli. Vorig jaar was Qmusic de nummer twee, in de jaren ervoor was dat 3FM. Radio 538 was steeds de marktleider.

Marktleider Radio 538 heeft al gereageerd op de jongste luistercijfers. Ze spreekt van een ‘zomerrecord’. “Dit marktaandeel voor de maanden juni-juli is de hoogste meting sinds twaalf jaar.

Radio 10, nu de zevende zender van het land, laat weten dat het 3FM ‘op de hielen zit’. “De afstand tussen Radio 10 en 3FM is met nog maar 0,9 procent marktaandeel nog nooit zo klein geweest. De zomer kan voor Radio 10 niet meer stuk!“, zegt directeur Carlo de Boer.

Een volledig overzicht:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen