RTL 5 verder met vreemdgaanshow Temptation Island

RTL 5 gaat verder met de tv-show Temptation Island, waarin mensen in een relatie worden verleid om vreemd te gaan van elkaar. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. Het door Veronica afgedankte Temptation Island keerde in februari na een jarenlange afwezigheid terug op de buis bij RTL 5. Het programma trapte af met 421.000 kijkers (7 procent marktaandeel) en sloot af met 411.000 kijkers (6 procent). Voor de jongerenzender genoeg reden om met een vervolg te komen.

De show wordt waarschijnlijk opnieuw gepresenteerd wordt door Rick Brandsteder en Annelien Coorevits. Het programma blijft een Nederlands-Vlaamse samenwerking.

De vader van Rick Brandsteder, voormalig tv-ster Ron Brandsteder, verklapte onlangs nog dat Rick helemaal niet zo blij zou zijn met de ordinaire programma’s die hij van RTL 5 moet presenteren.

Ron: “Mijn zoon Rick maakt ook onderdeel uit van de nieuwe generatie en hij heeft ook al problemen. Bijvoorbeeld met programma’s die hij moet doen, maar waar hij eigenlijk niet achter staat. Hij zit nu bij RTL 5, een zender die zich op een bepaald publiek richt en zich moet manifesteren op een bepaalde manier. Dat hou je als presentator niet tegen.

Voor Veronica is het succes van Temptation Island een beetje wrang, want Carter Duong, vorig jaar nog zenderbaas van Veronica en nu van Net5, zei vorig jaar – enkele maanden voordat RTL 5 de comeback aankondigde – eigenlijk wel weer zin te hebben in de flirtshow.

Zijn voorganger Alphons Martens was het in 2008 echter goed zat met ordinaire televisie. Hij sloeg plotseling helemaal door naar de andere kant van het spectrum en liet Lange Frans een programma over Kamervragen maken. Maar daar zat de Veronica-kijker uiteraard niet op te wachten.

Het tweede seizoen van Temptation Island is begin 2017 te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen