Regionale omroepen sluiten bloemencorsoverbond

Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drente en RTV Oost slaan de handen ineen om optimaal verslag te kunnen doen van de ‘allermooiste’ bloemencorso’s in Nederland. Dat hebben ze laten weten. De vier regionale omroepen gaan de bloemencorso’s uit elkaars provincies, namelijk die van Vollenhove, Eelde, Zundert en Lichtenvoorde, uitzenden. “Het is de eerste keer dat de regionale omroepen op deze manier samenwerken“, laat een woordvoerder weten.

Er wordt op zaterdag 27 augustus afgetrapt met het corso in Vollenhove van RTV Oost, op zaterdag 3 september volgt die van RTV Drenthe in Eelde, op zondag 4 september verzorgt Omroep Brabant het verslag van het corso in Zundert en op zondag 11 september is Omroep Gelderland aan de beurt met het corso in Lichtenvoorde.

Elk corso zal tegelijkertijd te zien zijn op alle vier de regionale zenders. Er is behoefte aan, weten de omroepen. “De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.”

Het besluit om samen te werken werd dan ook snel genomen, stelt de woordvoerder. “De regionale omroepen verwachten met de serie tv-uitzendingen een grote groep Corso-liefhebbers een plezier te doen.”

Van de landelijke omroepen is Omroep MAX dé omroep die veelvuldig verslag doet van bloemencorso’s.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen