‘Philip Freriks niet gevat genoeg in De Slimste’

Foto: RTLPhilip Freriks is niet gevat genoeg als presentator van de NPO 2-quiz De Slimste Mens. Dat vindt tv-recensent Haro Kraak, schrijft hij vandaag in de Volkskrant. Kraak vindt het succes van het tv-programma ‘moeilijk te verklaren’. “Brombeer Maarten van Rossem borduurt eindeloos voort op dezelfde grap (‘Ik heb veel vaker gelijk dan andere mensen’, zei hij maandag) en Freriks is doorgaans niet gevat genoeg om daarop geestig te reageren“, schrijft de televisiekenner.

Daarnaast merkt Kraak dat de deelnemers steeds meer worden geselecteerd uit een ‘incrowderig mediawereldje’ van onder meer bekende twitteraars en journalisten. “Van de tien deelnemers tot dusver dit jaar hebben er vijf geen Wikipedia-pagina.”

Misschien is het júist de kracht van het programma dat het niet uit ‘het telkens hergebruikte BN’er-poeltje’ vist, aldus Kraak. “Ja, er zit een bepaald genoegen in het ontleden van de ware aard van de nieuwkomers, alsof je met een groep early adopters een nieuwe held omarmt.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens begon vorige week maandag. Van de acht afleveringen die tot nu toe zijn uitgezonden, waren er vier prime time-winnaar.

De Volkskrant-column van Haro Kraak kunt u lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen