Peking Express terug op tv met Rik van de Westelaken

Geplaatst op Tue 23 Aug 2016 om 15:14

Peking Express keert in 2017 na vijf jaar weer terug op Net5. De nieuwe host is Rik van de Westelaken, die binnenkort overstapt van NOS naar SBS. Dat heeft hij vanmiddag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van SBS. Van de Westelaken treedt in de voetsporen van de vroegere presentatoren Ernst-Paul Hasselbach, Art Rooijakkers en Sol Wortelboer. “Ik vond Peking Express vroeger al fantastisch, dus ik vind het een groot feest dat ik het mag presenteren. Ik heb er heel veel zin in.

De opnames van Peking Express beginnen binnenkort. “We gaan in oktober weg en verder kan ik er nog niet veel over zeggen. We gaan nu deelnemers zoeken. Ze worden zo snel mogelijk gecast en dan gaan we op reis.

Waar de opnames plaatsvinden wil hij niet zeggen. “Zoals de naam al zegt Azië, maar ik mag nog niet zeggen naar welke landen. We gaan door verschillende landen reizen met de kandidaten.

Het wordt een feest, denkt Van de Westelaken. “Ik vind het leuke van Peking Express – en dat had ik ook met Wie is de Mol – is dat je heel erg wordt teruggeworpen op jezelf. Mensen moeten zelf vervoer regelen en zo snel mogelijk van A naar B komen.

Van de Westelaken gaat meer doen voor de zender. “Ik mag voor Net5 ook een reportageprogramma gaan maken. Dat moet vanaf volgend jaar op de buis komen. Daar ga ik ook voor de hele wereld over reizen en mensen ontmoeten. Ik wil het verder nog een beetje geheimhouden.

Dit is wel echt een aanbod waar ik geen ‘nee’ tegen kon zeggen. Je eigen programma en op pad gaan met mensen, praten, interviewen en dingen beleven: ik heb er heel veel zin in.

De presentator had niet veel tijd om te vertellen over zijn nieuwe Net5-programma’s, omdat hij nog wat Journaals moet presenteren.
30 Reacties op “Peking Express terug op tv met Rik van de Westelaken”


 1. Amgier, Rotterdam

  Deze man ziet net zo’n toekomst tegemoet als Sasha de Boer. Met veel bombarie vertrekken en straks als een mietje met hangende pootjes terug. Pun intended!

 2. mosselman

  jaaaaaaa! eindelijk!

 3. Albert

  was te verwachten toen Q2 belgie al kandidaten zocht voor peking express

 4. J

  Oh Oh-besitas, over dikke Hagenezen (op SBS6)

 5. J

  Talenten zonder centen, met Kees Tol en Nick & Simon en een BN’er. Ze moeten ‘overleven’ waar niemand hen kent, op SBS6

 6. A.Zijn

  J, ik hoop toch zo dat je die titel verzint. Dit kan en mag toch niet waar zijn!

 7. A.Zijn

  Ik had het over Oh Oh-besitas. Welk verwrongen brein verzint dat en hoe komt zo’n titels langs iedereen die ‘m kan tegenhouden?

 8. Martijnjdd

  Leuk programma, mits er meer budget is dan bij de laatste serie met Sol Wortelboer. Toen werd het programma afgeraffeld en werden er teveel concessies gedaan aan het oorspronkelijke format.

 9. J

  @A.zijn, is echt zo! Is volgens mij van Vorst Media.

 10. Woodstock

  Ik heb nog nooit naar Peking Express gekeken, is het een soort Expeditie Robinson op de trein of zo?

 11. Ted de Braak

  Dit zou een ideaal programma zijn om SBS6 een boost te geven.

 12. I Like Hilversum

  Leuk! Ik kijk nu alweer uit naar de serie!

 13. Anonymous

  @Laurens Hier zie je wel dat hetnom Peking Expres ging. De nieuwe Talpa soap gaat dus naar de late avond van NET5. Domme keuze om die soap niet op SBS6 om 19.30u te zetten.

 14. Marcel

  Yes! Dit is wat de TV weer nodig heeft, en met name Net 5. Peking Express weer gaan uitzenden. Bij zijn aanstelling hoopte ik het al dat hij dit zou gaan presenteren. En ja hoor. Hij lijkt me de geschiktste presentator voor dit programma. Gaat een mooi seizoen worden. En weer lekker door Azië, terug naar de basis dus. Hopelijk met onbekende Nederlanders.

 15. albert

  Arme Sol Wortelboer > Net5 site >

  ”Peking Express keert terug! Na Ernst-Paul Hasselbach en Art Rooijakkers zal nu Rik van de Westelaken het legendarische programma presenteren.

 16. gtstfites

  Eh Ernst paul Haisselbach is door dus beetje not don om daar over te bgeinnen!!

 17. witte mens (hoi Sylvana!)

  De eerste Peking expres met o.a. Reinier en Clarinca blijft de beste van de hele serie. Wel leuk dat het terugkomt ik ga kijken.

 18. Joep

  Eindelijk, heb heel lang gehoopt dat dit programma weer eens terug komt op televisie. Nu Big Brother nog. :)

 19. Marcel

  @albert: dat met Sol was gewoon een vergissing. Slechte presentator, slechte voice-over want dat deed hij er nog bij. Verder is het format goed dus ik bleef wel kijken. Maar verder was dat een misvatting om het door Sol Wortelboer te laten presenteren.

 20. Marcel

  @Joep: BB komt er ook nog aan ja. In iedergeval een variant daarvan op RTL 5.

 21. Anonymous

  @Marcel Ja dat seizoen met Sol Wortelboer moeten we maar gauw vergeten.

 22. A.Zijn

  @15.24 & 15.25 Heb je die droeftoeter ook weer hoor. Kun je geen eigen naam gebruiken?

 23. Laurens

  Goed nieuws! Nu maar hopen dat het een goede plek krijgt, zodat het kan groeien. Persoonlijk had ik gegaan voor een BN-er editie gegaan. Dit gaf WIDM en ER ook de boost die het nodig had.
  Met Peking Express kan dit ook gebeuren!

 24. Anonymous

  @Laurens Of met bekende en onbekende Nederlanders en Belgen. Die doen ook mee via het Belgische kanaal Q2.

 25. Laurens

  Nee, juist wel met bekende NL-ers. Een mix van BN-ers en bekende Vlamingen is niet erg

 26. edje

  Heerlijk. Eindelijk een programma zonder wannabees! Laat die c acteurs en andere BN ers maar lekker thuis.
  Een ON er is veel interessanter want die hoeft zijn gezicht niet op te houden. Ik ga kijken. O nee, opnemen, want elk kwartier 8 minuten reclame vind ik niks!

 27. Anonymous

  @Laurens Het is deze editie ook weer met Belgen. Ik bedoelde per team 1 bekende en 1 onbekende Nederlander/Belg. Kan ook best leuk verassende wending opleveren.

 28. Bleh

  Vond ik een leuk programma, hopen dat ze het niet teveel aanpassen.

  Jammer, dat Rick zich in de reishoek laat drukken. Hoor je over een paar jaar niks meer van terwijl hij een bij de publieken een gegarandeerde toekomst tegemoet ging.

 29. Anonymous

  Dan wel op Zondag om 19.30 tot 20.45 en niet langer.

 30. Laurens

  Ja, een bekende NL-er neemt een familielid/kennis mee. Zo bedoel je het? Dat mag uiteraard ook!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.