Paul de Leeuw opnieuw bekritiseerd in eigen krant

Foto: RVDAHet AD heeft opnieuw een kritische lezersbrief over de columns van Paul de Leeuw afgedrukt. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Na lezer Martin die zich eind juni ergerde aan de column over De Leeuws ‘homo-avontuurtjes‘, trekt lezer Hans nu het algehele niveau van De Leeuws columns in twijfel. De man uit Alkmaar is naar eigen zeggen fan van De Leeuw, maar ziet in zijn idool absoluut geen columnist. “Vol verwachting lees ik zijn columns, maar elke keer vallen ze tegen.”

Hans uit Alkmaar vindt de stukjes van De Leeuw bloedsaai. “Vaak een voortkabbelend, nietszeggend verhaaltje, niet echt leuk, laat staan uitdagend, en slecht geschreven.”

Het is net zoals het EK 2016 in Frankrijk, aldus Hans. “Je kijkt ernaar en hoopt op een spannende wedstrijd, maar wordt elke keer weer teleurgesteld. Paul, doe mij/ons een plezier en ga weer eens lekker in de aanval!

Na de kritische lezersbrief van de homofobe Martin, sprak ook AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis zijn ergernis uit. “Vind het zelf ook jammer dat deze brief de krant heeft gehaald.

Het AD presenteerde in mei zijn nieuwe columnistenteam met daarin onder meer Paul de Leeuw, Halina Reijn en moslima met hoofddoek Hanina Ajarai.

Vooral Ajarai wordt stevig bekritiseerd door critici, omdat zij geen schrijftalent zou hebben. Daar is Nijenhuis het wel een beetje mee eens, verklapte hij onlangs in Villamedia.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen